Handtherapie – Fit4all Fysiotherapie Stoltenkamp – Doorn

Fit4all Fysiotherapie Stoltenkamp

Fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Manuele therapie, Echografie en Shockwave.

Handtherapie

Een handtherapeut is een fysiotherapeut die zich met een vervolgopleiding heeft gespecialiseerd in handtherapie.

De handtherapeut richt zich primair op klachten van de pols, hand, duim en de vingers. Hierbij wordt uiteraard de samenhang van de hand met elleboog, schouder, nek en de rest van het lichaam niet uit het oog verloren.

De hand is een van onze belangrijkste werktuigen. In een klein gebied werken een grote hoeveelheid botten, gewrichten, spieren, banden, pezen en zenuwen samen. Krachtig of juist heel verfijnd als het nodig is.

Het niet goed functioneren van uw hand of pijn kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. Het is daarom belangrijk dat uw handproblemen op de juiste manier behandeld worden.

De handtherapeut stelt diagnoses en behandelt, maar verwijst indien dat nodig is voor aanvullende diagnostiek, ook door naar de huisarts.

De behandeling door de handtherapeut bestaat onder andere uit het mobiliseren van spieren en gewrichten, trainen van spierkracht en het oefenen van coördinatie en stabiliteit.

De handtherapeut geeft indien nodig advies over het gebruik van spalken. Ook het aanmeten en maken van spalken kan door de handtherapeut worden verzorgd.

Arie Holdijk is handtherapeut in onze praktijk. Hij is tevens lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT), waardoor de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk kunnen worden geïmplementeerd.